Koření Jiří Červenka, Pepř zelený celý 50 g
Klasické koření, které využijete v každé kuchyni. více
Kód produktu: | 050191 |
Koření Jiří Červenka, Pepř zelený celý 50 g
Oproti černému pepři má jemnější chuť a aroma. Lze ho využít při nakládání zeleniny, uzenin nebo sýrů. Výborný je v marinádách, využijete ho na steaky, minutky z mas, na kuřecí maso nebo do smetanových a sýrových omáček, ale i k těstovinám. Tento pepř ocení všichni labužníci. Zelený pepř se sklízí když jsou bobule zelené (nedozrálé). Na rozdíl od pepře černého není fermentovaný, ale buď rychle usušený a nebo naložený v octě nebo slaném nálevu. Tento druh tropického koření je jeden z nejznámějších a také nejrozšířenějších. (Je známo skoro 1600 druhů pepře, ale jako koření se používá asi 6 druhů, které rostou zejména v jižní Asii.) V historii vaření jsou o pepři zmínky již v nejstarších písemných památkách staroindických. Staří Římané si pepř jako koření neobyčejně oblíbili a na hostinách boháčů nesmělo toto drahé koření nikdy chybět. I v nynější době si pepř udržuje prim na světovém trhu. Používá se pepř celý i mletý, pepř černý, bílý a zelený. Všechny pocházejí z jedné rostliny. Původně pochází z Malabarského pobřeží východní Indie. Nejvíce se pěstuje v asijských tropech na poloostrově Moluckém, v Indii, ve Vietnamu, na Sumatře a Jávě, v Thajsku a na Filipínách.
- Obsah balení: 50 g
- Druh balení: BOPP sáček – transparentní folie určena pro přímý styk s potravinami
- Český výrobek